We krijgen vaak de vraag wat de tarieven zijn om iDEAL te implementeren. Dit hangt af van de werking van jouw website, maar wij kunnen je hiervoor een offerte afgeven. Hieronder de kosten om jouw webshop met iDEAL uit te rusten bij verschillende banken.

Welke kosten zijn verbonden aan iDEAL?

De kosten zijn uit te splitsen in twee delen. Het eerste deel is de kosten die gepaard gaat met de implementatie van de iDEAL betaalmodule aan je website. Het tweede deel zijn de kosten die je bank zal berekenen voor het gebruik van iDEAL. De werkzaamheden verbonden met de implementatie van iDEAL verschillen per gekozen pakket en bank. De aanbieders van de iDEAL betaalmogelijkheid We hebben voor jou per bank de kostenstructuur op een rijtje gezet. 1. ING Bank 2. Rabobank 3. ABN-Amro

ING Bank

Voor de ING bank geldet dat er geen aansluitingkosten worden gerekend. De abonnementskosten van iDEAL bedragen 20 euro per maand. De kosten per transactie zijn afhankelijk van het aantal transactie en liggen tussen de 40 en 50 cent.

Rabobank

Bij De Rabobank heb je realistisch gezien twee mogelijkheden, iDEAL Professional en de RABO Omnikassa. De aansluitkosten voor de Professional-versie zijn € 100,-, voor de OmniKassa versie worden geen aansluitkosten in rekening gebracht. Rabobank rekent voor de professional-versie van iDeal maandelijks €20,- abonnementskosten, en per transactie € 0,40. Voor de OmniKasse-versie zijn de abonnementskosten 10 euro per maand, en kost per transactie € 0,35.

ABN-Amro

De structuur bij ABN-Amro is iets anders. Er zijn 3 iDEAL versies: Easy, IDEAL-Only kassa en De internetkaase . De iDeal Easy kost per maand niets en er worden ook geen aansluitkosten gerekend. De kosten per transactie zijn in totaal € 0,60, met een minimum van 20 transacties. De iDEAL-Only kassa kun je gebruiken na betaing van €125,- entreekosten en zonder vaste kosten per maand. De kosten per transactie zijn tussen de 40 en 50 cent, afhankelijk van de hoeveelheid transacties. De geavanceerde optie heet iDEAL zelfbouw. Hiervoor geldt een instaptarief van € 250 en abonnementskosten van eveneens € 25 per maand. De transactiekosten zijn eveneens tussen de 40 en 50 cent.