Er zijn een aantal simpele regels die u kunt volgen om uw website te verzekeren van een goede zoekmachine-optimalisatie. Wij hebben 12 simpele tips op een rijtje gezet die behulpzaam kunnen zijn bij het optimaliseren van uw website. Wanneer onderstaande punten goed zijn doorgevoerd is uw website technisch al heel goed geoptimaliseerd voor Google.

Wanneer u twijfelt of uw website goed is geoptimaliseerd is kunnen wij voor u vrijblijvend een snelle check doen. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Optimaliseer titel, meta-keywords en meta-description

Maak voor elke pagina van je site gebruik van unieke title tags, meta keywords en meta descriptions. Gebruik titels en keywords waar veel op gezocht wordt en die interessant en relevant zijn voor uw doelgroep en zorg dat deze titels en keywords zo veel mogelijk in overeenstemming met elkaar zijn. De meta-desciption heeft geen invloed op de ranking in zoekmachines, maar kan wel door Google verkozen worden om als beschrijving bij het zoekresultaat te worden getoond. Een goede en relevante meta-description kan dus een hele grote invloed hebben om de doorklikratio van uw vertoning in zoekmachines. In het standaard CMS-systeemvan Wezz Interactive kunt u gemakkelijk titels, meta-keywords en meta description invoeren en wijzigen. Neem voor vragen contact met ons op.

Gebruik h1-tags voor koppen

Het is belangrijk om je webpagina's goed te structureren, ook semantisch. Gebruik de H1-tag voor het belangrijkste keyword op die pagina. Op pagina's van Wezz Interactive staat de kop van de tekst standaard in de h1-tag. Wanneer deze kop overeenkomt met de titel en meta-tags is de waardering van zoekmachines ook hoger.

Plaats non-html zoals javascript en css informatie in externe bestanden

Google-spiders en andere grote zoekmachines lezen in principe alleen html-code. Hou daarom je pagina's zo schoon mogelijk en plaats alle non-html code in aparte bestanden.

Gebruik correcte, valide html

Het belangrijk is dat de html aan W3C-normen voldoet. Hoewel de meningen hierover verdeeld zijn, gaat Wezz Interactive er vanuit dat een pagina met veel fouten minder gewaardeerd zal worden door zoekmachines. Ook voor compatibiliteit met alle bestaande browser is het goed om de xhtml/css code te schrijven volgens de w3c richtlijnen.

Maak gebruik van een sitemap

Google volgt alle links op een pagina om de verschillende onderliggende pagina's te indexeren. Met behulp van een sitemap worden alle pagina's goed bereikbaar voor zoekmachines en kunt u zeker zijn dat alle pagina's worden geindexeerd. Ook kan het goed zijn een zogenaamde xml-sitemap toe te voegen aan uw website, die zoekmachines automatisch attendeert op de pagina's die op de website te vinden zijn.

Implementeer breadcrumbs

Ook met behulp van goed geëmplementeerde breadcrumbs kan de linkstructuur binnen de website sterk worden verbeterd. Tevens is het voor de bezoeker een handig hulpmiddel om te weten wat zijn locatie is, als hij vanuit een zoekmachine op die pagina beland is. Houdt bij het ontwerp van uw website al rekening met ruimte voor deze breadcrumbs.

Vermijd javascript in navigatie

Zoals gezegd maken de grote zoekmachines gebruik van de html-code op de website om de pagina te indexeren. Vermijd daarom links die niet in html zijn uitgevoerd, maar in andere code zoals javascript. Overigens is het ook zonder dit soort links goed mogelijk een dynamisch menu op uw website te implementeren.

Maak gebruik van 301-redirects

301-redirects zijn de beste manier om niet langer bestaande pagina's door te linken naar het nieuwe adres. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huidige pagerank op bepaalde pagina's behouden en verplaatsen naar nieuwe url's.

Voorkom 404-meldingen en optimaliseer de 404-pagina

Vermijdt zo veel mogelijk de 404-errorpagina die verschijnen wanneer een link verwijst naar een niet bestaande pagina. Voor het geval er toch een link niet goed werkt, is het raadzaam de 404-pagina te optimaliseren voor zoekmachines zodat de bots van bijvoorbeeld Google vanaf hier verder kunnen gaan met indexeren.

Implementeer een statistieken pakket en analyseer de gegevens

Om een goed inzicht te verkrijgen en te behouden op het gedrag en de herkomst van uw verkeer is het belangrijk een analytisch pakket van de websitestatistieken te installeren. Een goede analyse van deze gegevens stelt u in staat de de inhoud van structuur van uw pagina's verder te optimaliseren.

Het opbouwen van een link-netwerk

Het aantal links dat naar je site verwijst en de pagerank van deze verwijzende pagina's zijn essentieel voor uw positie in zoekmachines. Probeer om een creatieve manier uw netwerk te benutten om dit soort links te bevorderen.

Zorg dat uw keywords in uw url's voorkomen

De meeste zoekmachines lezen het webadres waarop de pagina zich bevind tot de extensie van het huidige pagina bestand. Zorg dus dat uw keywords voor de extensie terugkomen in uw pagina-urls en niet in latere variabelen.

Gebruik bijvoorbeeld geen: https://www.uwdomein.nl/page.php?id=67&pagename=dezepagina
Maar: https://www.uwdomein.nl/uwproduct.html