Ilse.nl, de eerste Nederlandse zoekmachine, en naamgever van uitgever ilse media, is na 13 jaar terug bij oprichters Merien ten Houten en Robert Klep. Ilse media geeft de merk- en domeinnaam in licentie aan Netwise Publications, het bedrijf van Ten Houten en Klep. Het merk en de URL ilse.nl blijven eigendom van ilse media. Binnen enkele maanden wordt op ilse.nl een site gelanceerd met een nieuw portalconcept. Ilse.nl blijft wel een soort zoekmachine. Op korte termijn zal er voor de bezoekers van de site weinig veranderen. Ilse.nl blijft nauw samenwerken met ilse media en websites van ilse media zoals NU.nl, Startpagina.nl en Kieskeurig.nl. Merien ten Houten ziet goede mogelijkheden voor ilse.nl in de toekomst: "Dit is voor ons een uitstekende kans om enkele nieuwe portal concepten waar we al lang mee bezig zijn ook te gaan realiseren. Ilse.nl is een prima merk dat nog steeds een goede klank heeft bij internet gebruikers in Nederland. Joris van Heukelom, algemeen directeur van ilse media, is blij met de deal: "Merien en Robert zitten in het DNA van ilse.nl. Zij zullen als geen ander het toekomstige pad, van wat ooit de grootste zoekmachine van Nederland was, kunnen bepalen. Dat de dienst een serieuze twist moet krijgen mag duidelijk zijn." Ilse.nl is 13 jaar geleden opgericht door drie studenten van de Fontys Hogeschool in Eindhoven. ilse.nl is de oudste zoekmachine van Nederland. Eind jaren '90 was ilse de populairste website van Nederland. Ilse media is voortgekomen uit ilse.nl.