Internet Explorer versie 6, een 9 jaar oude browser wordt niet meer ondersteund door de Amerikaanse website Youtube. Dit heeft het bedrijf, onderdeel van Google onlangs bekendgemaakt. De site zal mogelijk niet meer zo goed werken als in nieuwere browsers. Niet alleen is IE6 aanzienlijk minder veilig dan zijn opvolgers, bovendien biedt het matige ondersteuning voor allerlei webstandaarden. Dergelijke standaarden, afspraken over hoe browsers een internetsite moeten weergeven, zijn belangrijk voor webontwikkelaars. Ze zorgen er voor dat hun pagina's er in alle browsers hetzelfde uitzien en hetzelfde werken. Omdat IE6 die standaarden niet altijd respecteert, kan veel geavanceerde technologie die daarop is gebaseerd op websites nu niet gebruikt worden. Dat zou er immers voor zorgen dat IE6-gebruikers de site niet goed kunnen bekijken