Handig, zo'n zoekbox op uw website. Maar wat levert het ú als website-eigenaar op? Wezz Interactive legt u graag uit waarom een zoekfunctie op uw website voor u minstens even relevant is als voor uw bezoekers.Een bezoeker aan uw website heeft een verwachting - een behoefte - voordat hij of zij uw website bezoekt. Belangrijk is dat uw bezoekers op uw website vinden wat gezocht wordt. Uw aanbod aan informatie moet (ook) voldoen aan de verwachting van uw bezoeker.

Het is belangrijk dat u relevante content aanbiedt.

Vraag is ... hoe? Natuurlijk heeft u als website-eigenaar een idee over hoe u uw website indeelt, en welke informatie u aanbiedt. Het is een optie potentiële bezoekers te vragen over wat zij verwachten aan informatie. Vraag is wel: weet u wel écht wie uw potentiële bezoekers zijn? En er is - zeker in bezoekersgedrag - een groot verschil tussen zeggen en doen.

Surfen op internet gebeurt intuïtiever dan ooit, een bezoeker denkt niet veel na over hoe te surfen op uw website. U kunt hem of haar beter observeren dan ondervragen, als het om bezoekersgedrag gaat.

De oplossing is heel simpel. Is het doel van uw website onder andere informeren? Bied uw bezoekers een zoekmogelijkheid aan. Handig voor de gebruiker, maar minstens zo handig voor u! Doormiddel van meetsoftware krijgt u inzicht in welke zoektermen bezoekers bínnen uw website gebruiken. U kunt zien welke termen gebruikt worden, en met welke frequentie. Op basis hiervan kunt u uw content aanpassen of aanvullen, beter aan laten sluiten op de content van de bezoeker. Belangrijk is dat u - zeker bij het optimaliseren van uw website - dat u de gebruiker niet uit het oog verliest. Een zoekfunctie aanbieden, en actief op de input inspelen is voor u én uw bezoeker een win-situatie. Uw bezoekers het zoekgemak, u kosteloos een waardevol behoefte-onderzoek onder uw bezoekers.

Wezz Interactive is expert op het gebied van website-optimalisatie en statistiek-analyse. Wij kunnen u alles vertellen over de opbouw en optimalisatie van uw website, en wat actief gebruikmaken van zoek-input voor úw website en bedrijf kunnen betekenen. Interessant? Neemt u vandaag nog contact op!