Wezz Interactive realiseert websites voor klanten die "online" serieus aan willen pakken. Samen met haar klanten geeft Wezz Interactive antwoord op de vraag "wat is een goede website". Vindbaarheid is - zoals genoemd in het artikel 12 Gratis SEO tips - van essentieel belang. Intern onderzoek bij Google ("Speed Matters"gepubliceerd op 23 juni 2009) heeft aangetoond: Langzamere websites en webwinkels houden bezoekers minder lang op de pagina's. Dat had u zelf misschien kunnen bedenken, maar er is meer. Google houdt bij het indexeren van uw website rekening met de snelheid. Een snellere website draagt positief bij aan uw online vindbaarheid.

"We encourage you to start looking at your site's speed (the tools above provide a great starting point) -- not only to improve your ranking in search engines, but also to improve everyone's experience on the Internet." aldus Google op haar weblog. Dat een snelle website bijdraagt aan een positieve gebruikerservaring is geen wereldnieuws. Dit is één van de redenen waarom Wezz Interactive investeert in kwalitatieve webhosting. Daarnaast houdt Wezz bij het ontwikkelingen van haar Online Applicaties rekening met codeoptimalisatie. Het Content Management Systeem dat haar klanten gebruiken is misschien wel de snelste op de markt (voel vrij dit te ervaren, neem een kijkje in het portfolio). Natuurlijk laat Google u en Wezz niet alleen. Ze biedt een set met tools aan waarmee de snelheid van websites gemeten en geoptimaliseerd kan worden. Wezz Interactive omarmt deze tools. Conclusie, de snelheid van uw website of webwinkel ís belangrijk. Primair voor de gebruiker, maar daarnaast ook voor uw positie in de Google zoekmachine (dit is Wezz' Gratis SEO tip 13, de andere 12 vindt u hier).