Sinds ruim een maand is de nieuwe versie van Magento, het webshop systeem waarop wij al onze webshops bouwen, beschikbaar. Na de eerste webshops te hebben ontwikkeld op dit nieuwe systeem worden de belangrijkste aanpassingen steeds meer duidelijk. In eerste instantie zijn er vooral verbeteringen aan de interne werking van het systeem, hetgeen erg belangrijk, maar voor de bezoeker minder zichtbaar is. Ook qua functionaliteit zijn er echter een aantal interessante functies toegevoegd in Magento 1.7. Zo is het systeem uitgerust met een flexibelere versie van de layered navigation. De navigatiemethode die door de meeste Magento webshops wordt gebruikt. Hierdoor is het makkelijker geworden om de navigatie op productniveau zelf ze configureren. Voor de rest is er in de backend de mogelijkheid toegevoegd automatische backups te laten doen van het systeem, buiten de backups die bij de webhosting worden gedaan. Tot slot is er de mogelijkheid prijzen te veranderen per klantgroep, hetgeen bijvoorbeeld kan worden gebruikt bij verkoop aan de retailmarkt, buiten verkoop aan consumenten om. Kortom betreft de een solide verbetering van het systeem, zonder al te ingrijpende veranderingen. Vooralsnog is het voor klanten die nu hun webshop op systeem 1.6 draaien niet essentieel te upgranden naar 1.7, hoewel het de voorkeur heeft altijd met de laatste versie te werken. Wezz Interactive raadt wel nog steeds upgrades aan voor webshops die momenteel op versie 1.3 en 1.4 draaien. Bij upgrades vanaf deze versies wordt vanaf nu direct gemigreerd naar Magento 1.7,  in plaats van Magento 1.6. Voor vragen over onze webshop systemen, kun u contact opnemen met Wezz Interactive Webdesign in Amsterdam.