Een blog kan een absolute aanvulling zijn voor uw Magento Webshop. Niet alleen kunt u hier nieuwe productinformatie op kwijt, ook bepaalde teksten die niet geschikt zijn voor uw Magento Webshop, maar die u wel graag wilt delen met uw consumenten zijn uitermate geschikt voor op uw blog. Maar hoe kunt u als bedrijf een succesvol blog opstarten? En wat zijn de voordelen van zo'n blog?

Voordelen

Een groot voordeel voor u als bedrijfsblogger is het feit dat blogs worden meegenomen in zoekmachineresultaten. Door de juiste SEO technieken toe te passen, kan uw blog op deze manier hoog scoren bij Google's zoekresultaten. Goed voor uw naamsbekendheid dus! Ook kunt u op deze manier nieuwe klanten aantrekken en zorgt u door middel van uw blog voor betrokkenheid van de consument. Door gebruik van een RSS feed kunnen mensen 'gekoppeld' worden aan uw blog en op de hoogte blijven van nieuwe blogposts. Ook biedt een blog een goed platform voor achtergrond informatie bij uw bedrijf en biedt het (meer dan sociale media) de mogelijkheid om dieper en langer op bepaalde onderwerpen in te gaan.

Interactie

Belangrijk op uw blog is dat u zorgt voor interactie. Wanneer u regelmatig voor nieuwe content zorgt waar lezers op kunnen reageren, waar u vervolgens weer op reageert ontstaat er interactie met de consument. Dit is een van de belangrijkste doelen van een blog. Door goede interactie met de consument beschikt u over inside information, die u kan helpen bepaalde zaken te verbeteren. Ook is het natuurlijk fijn om te horen wanneer een product naar behoren functioneert. Voordeel is ook dat de consument zich betrokken voelt bij u en uw Magento Webshop, wat zorgt voor een bepaalde loyaliteit.

Type blog

Zorg dat u zich probeert te houden aan een bepaald type blog. Er zijn verschillende type blogs te vinden die allemaal een verschillend aspect van de webshop behandelen. Door zoveel mogelijk bij hetzelfde onderwerp te blijven, weten mensen wat ze kunnen verwachten en blijven ze terugkomen op uw blog. Er zijn meerdere type blogs te onderscheiden. Zo is er bijvoorbeeld een expert blog, die een bepaalde productlijn of dienst van een bedrijf behandelt. Bij een topic blog wordt de aandacht op een product of dienst geregeld, maar ligt de focus op kwantiteit. Wanneer meerdere werknemers zorgt voor een zo compleet mogelijke informatievoorziening, is er sprake van een company blog. Welk type blog u uiteindelijk ook kiest, het is duidelijk dat een blog goed voor uw Magento Webshop is. Door middel van regelmatig posten kunt u uw consumenten op de hoogte houden van het laatste nieuws en zorgt u door middel van een hogere Google ranking ook nog eens voor meer naamsbekendheid. En wie wil dat nou niet?