Wanneer uw Magento Webshopdoor Wezz Interactive is afgeleverd, is dat natuurlijk slechts het begin. Nu is het aan u! Hoe gaat u uw Magento Webshop onder de aandacht van de consumenten brengen? In vorige posts heeft u al kunnen lezen over het bijhouden van een blog en klantenbinding, maar vergeet de zoekmachine van het internet niet: Google! Google kan u makkelijk helpen meer pageviews te krijgen, maar dan moet u werken aan de hand van de juiste zoekwoorden om uw Magento Webshop te laten vinden. Maar wat zijn nou precies de juiste zoekwoorden?

Niet te makkelijk

Het bedenken van trefwoorden voor uw Magento Webshop lijkt wellicht makkelijk, maar niets is minder waar. De kunst bij het zoeken van de juiste woorden is om niet te makkelijk te denken. Een voorbeeld: Verkoopt u bijvoorbeeld fietsen? Het is makkelijk om 'fietsen' dan als zoekwoord te kiezen. Maar wanneer een consument 'fietsen' op Google intypt, is het niet duidelijk of hij op zoek is naar een nieuwe fiets, een route om te fietsen of tips om harder te kunnen fietsen. De mogelijkheden van deze zoekopdracht zijn zo groot, dat de kans nihil is dat uw Magento Webshopbovenaan verschijnt. En komen deze mensen dan toch per ongeluk in uw Magento Webshop terecht, is de kans dat zij een fiets kopen vrij klein.

Specificeren

De truc is om uw zoekopdracht zo gespecificeerd mogelijk te maken. Ook is het handig een combinatie te maken van zoekwoorden. Verkoop u bijvoorbeeld rode Gazelle fietsen voor vrouwen? Maak hier dan gebruik van! Onthoud: U bent niet de enige die iets aan probeert te prijzen in deze categorie en op Google geldt: Op de eerste pagina en anders heeft het weinig zin! Het voordeel van het specificeren en combineren van uw zoekopdracht is dat de concurrentie kleiner wordt en het dus makkelijker scoren is in deze zoekmachine.

Hulpmiddelen

Ook zijn er voldoende hulpmiddelen om uw Magento Webshop hoog in de ranking van Google te krijgen. Zo is er bijvoorbeeld de Google Adwords Keywoord Tool, om een tal van combinaties en hun populariteit te ontdekken. Ook kan Wezz Interactive u prima ondersteunen wanneer het gaat om zoekmachine optimalisatie!