Vanaf 5 juni is in Nederland de nieuwe cookiewetgeving van kracht. Hoewel er is aangegeven dat strenge handhaving van de wet pas vanaf 1 januari 2013 zal plaatsvinden zijn meerdere bedrijven reeds aan de gang gegaan met het aanpassen van de website om aan de cookiewetgeving te voldoen.

Cookies in het algemeen

Cookies zijn kleine bestanden die op de computer van de bezoeker van je website worden opgeslagen om instellingen, surfgedrag of voorkeuren van de bezoeker te onthouden. De meeste website maken gebruik van cookies. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik maakt van Google Analytics worden er reeds cookies op de computer van de bezoeker geplaatst.

Wat te doen?

Op dit moment maken websites op meerdere manieren werk van de nieuwe cookiewetgeving. Een optie die tot 1 januari 2013 voldoet is om melding te maken van het feit dat de website gebruik maakt van cookies, zonder de bezoeker expliciet om toegang te vragen. Een kleine bovenbalk in de website kan hiervoor voldoende zijn.

Op volledig aan de wetgeving te voldoen zal er voor het bezoek aan de website een popup moeten verschijnen die de bezoeker expliciet vraagt of hij akkoord gaat met het gebruik van cookies.

Wanneer de bezoeker dit weigert, bestaat er de mogelijkheid de gebruiker te weigeren van de site, en door te sturen naar een andere website. Ook is het mogelijk de website te tonen zonder gebruik van cookies. De haalbaarheid van deze laatste optie hangt echter af van de specifieke werking van de huidige website.

Wezz Interactive heeft voor haar eigen klanten een aantal standaardoplossingen beschikbaar. Weten wat de wetgeving voor jouw website betekent? Neem contact met ons op!