Zoals aangekondigd heeft Magento eerder deze maand de nieuwe versie van haar E-commerce pakket uitgebracht, namelijk Magento Community Edition 1.9 (Enterprise 1.14). Wezz e-Commerce zet voor jou de belangrijkste veranderingen op een rij.

Responsive en mobile

Door het nieuwe responsive thema dat standaard geleverd wordt bij de nieuwe Magento installatie is het gemakkelijker geworden om je webshops responsive te maken. Hoewel Wezz e-Commerce al tijden uitgaat van responsive designs bespaart het een hoop tijd dat Magento ook deze stap maakt.

In ieder geval biedt de Magento 1.9 met het standaard template nu betere ondersteuning voor tables en smartphones en kan beter worden ingespeeld op de groeiende mobiele markt.

Internationale prijsconsistentie

Door de nieuwe 'price consistency' optie kan via Magento binnen verschillende landen dezelfde prijs worden getoond, ondanks verschillen BTW-tarieven, bijvoorbeeld binnen de EU. Hierdoor wordt gemakkelijker om op internationaal niveau een consistent prijsniveau te hanteren, ondanks afwijkend BTW tarieven tussen verschillende landen.

Verbeteringen checkout

Wezz e-Commerce adviseert de standaard Magento Checkout te vervangen door een eenvoudigere checkout zoals bijvoorbeeld One Step Checkout. Voor degenen die de standaard checkout van Magento gebruiken is het wellicht interessant te weten dat de standaard checkout van Magento eveneens is aangepast en versimpeld. Ook is de nieuwe 'Bill me later' betaalmethode van Paypal aan de standaard betaalmethodes toegevoegd.

Bekijk de volledige release notes.