Wezz e-commerce adviseert al haar klanten altijd vanwege de vele voordelen van open-source software gebruik te maken van deze manier van softwareontwikkeling. Ook bouwen wij al onze producten op basis van open-source. Open-source houdt in dat de ontwikkelaar van de software de broncode van het product beschikbaar stelt aan het brede publiek. Iedereen kan dus zien hoe de software werkt en hierop voortborduren. 

Voordelen van open-source software

Wezz e-commerce adviseert zoals gezegd iedereen gebruik te maken van open-source software. Wij zetten de voordelen van open-source software op een rij.

Vrijheid om te wisselen van aanbieder

Hoewel de prijs/kwaliteit verhouding bij veel mensen de belangrijkste reden is om te kiezen voor open-source software, staat voor ons de vrijheid om te wisselen van aanbieder toch bovenaan de lijst voordelen van open-source software. Omdat de broncode openbaar is en wordt gebruikt door verschillende aanbieders zit je nooit vast aan je huidige aanbieder. 

Wezz e-commerce vindt dat je klant zou moeten zijn omdat je tevreden bent over de dienstverlening, niet omdat je via contracten of softwarelicenties vast zit aan je aanbieder. Omdat Wezz e-Commerce altijd ontwikkelt volgens de standaarden van Magento kan een andere webontwikkelaar altijd verder met hetgeen wij gebouwd hebben.

Goedkoper

Hierboven al genoemd, en uiteraard heel belangrijk: doordat je bij open-source software gebruik kan maken van de broncode van de bouwers, kan er door andere partijen gemakkelijk doorontwikkeld worden op de bestaande basis. Je bespaart daarbij dus niet alleen op licentiekosten, maar ook modules zijn goedkoper. aangezien ontwikkelaars dezelfde module aan meerdere mensen kunnen aanbieden. 

Betere software

Omdat de broncode van open-source open is kan er door vele mensen worden meegekeken. Fouten kunnen snel worden gelocaliseerd en opgelost, waardoor niet op de leverancier gewacht hoeft te worden voor het oplossen van problemen.

Snellere doorontwikkeling

Omdat er aanzienlijk meer mensen aan open-source projecten werken wordt de snelheid van doorontwikkeling niet beperkt door de capaciteit van de leverancier en kan er snel worden doorontwikkeld. Daarom wordt bij open-source sneller nieuwe functies toegevoegd en wordt sneller ingespeeld op nieuwe mogelijkheden op de markt. 

Innovatie vanuit de markt

Niet alleen de snelheid van innovatie ligt bij open-source hoger, maar ook het soort innovatie dat plaatsvindt. Omdat de innovatie niet komt vanuit de leverancier, maar van ontwikkelaars die veelal voor eindgebruikers werken is de ontwikkeling veel meer gericht op de vraag uit de markt.