De laatste jaren is het aantal beoordelingssites enorm gegroeid. Goed dat er meer keuze is, maar daarom is ook de vergelijking tussen de verschillende opties ingewikkelder. We zetten de 4 bekendste beoordelingssites voor je op een rij.

Trustpilot

In 2007 opgestart in Denemarken en een van de grootste wereldwijde spelers op het gebied van reviews. Iedereen kan een review plaatsen op trustpilot, waarbij de reviews niet vooraf gescanned worden. Hoewel Trustpilot wel software heeft die de verschillende review automatisch scant op legitimiteit, hoeft het dus niet per se een authentieke review te zijn.

Trustpilot is daarnaast ook een vrij dure optie, waarbij de webshop eigenaar op abonnementsbasis betaald voor de diensten van Trustpilot.

Ekomi

Ekomi vraagt consumenten van jouw webshop na de aanschaf via de e-mail of ze een review willen plaatsen over jouw bedrijf. Je krijgt dus alleen reviews binnen van klanten die daadwerkelijk bij je gekocht hebben, hetgeen de reviews een stuk betrouwbaarder maakt. Ekomi verdient zijn geld eveneens met abonnementen die worden aangeschaft door webshop eigenaars, precieze prijzen zijn op aanvraag.

Kijoy

Kiyoh levert een vergelijkbare dienst als Ekomi, maar is daarbij aanzienlijk goedkoper. Leden van Thuiswinkel.org kunnen via hun lidmaatschap tevens een nog goedkoper abonnement afsluiten. Net als bij Ekomi kunnen alleen daadwerkelijke klanten van uw webshop een review achterlaten. 

The feedback company

Een ander goedkoop alternatief komt van de Feedback Company. Vanaf €16,- per maand worden uitnodigingen naar je klanten verstuurd om hun aanschaf bij jouw webshop te beoordelen. Wanneer er een negatieve review geschreven wordt krijg je tevens de kans om binnen een bepaalde periode de ontevreden klant te benaderen om alsnog een negatieve review te vermijden. 

De beste voor jouw situatie

Hoewel de verschillende beoordelingssites op veel gebieden op elkaar lijken, zijn er toch verschillen die zullen bepalen welk van de genoemde beoordelingssites voor jou het meest geschikt is. Wezz e-Commerce helpt je graag met het maken van je keuze!