De snelheid van jouw Magento webshop is een van de belangrijkste pijlers onder het succes van jouw webshop. Het verbeteren van de snelheid van jouw Magento webshop zorg bijvoorbeeld voor:

Voor iedere webshop is de beste manier op de snelheid van je webshop te verhogen is voor iedereen anders. Wij zetten onze ervaring met het verberteren van de snelheid voor je op een rij.

Kies voor een geschikte hostingpartij

Een van de belangrijkste pijlers onder een snel en goed functionerende Magento webshop is de hostingomgeving waar de website draait. Gezien de groei van Magento op het wereldtoneel zijn er veel gespecialiseerde partijen die hosting aanbieden die gericht is op de specifieke eisen van Magento. Wezz e-Commerce werkt hierin samen met Magento Hosting specialist Byte.

Server caching

Wanneer je bij een goede Magento hostingpartij zit is er normaal gesproken een grote hoeveelheid opties die je kan instellen op de server om je Magento webshop beter en sneller te laten functioneren. Vooral op het gebied van caching is er een grote snelheidswinst te behalen door te kiezen voor de juiste caching mogelijkheden.

Hieronder de belangrijkste mogelijkheden voor server caching op het gebied van Magento op een rij, te beginnen met de meest basic opties, om te eindigen met de meest geavanceerde caching opties. 

File System

Standaard worden de cache van Magento geregeld in het bestandsysteem zelf. Zodra je Magento installeert werkt dit dus al, maar voor grotere en drukkere webshops is het standaard filesystem te traag om een fatsoenlijke snelheid te garanderen.

Alternative PHP cache (APC)

APC slaat uitkomsten van PHP script op in een snelle cache locatie zodat dezelfde bewerking niet vaker dan nodig hoeft te worden uitgevoerd. Voor Magento een verbetering ten opzichte van de standaard File System caching, verwacht echter geen wonderen van het inschakelen van deze methode.

Memcache

Met memcache worden objecten en data in RAM geheugen opgeslagen zodat ze niet hoeven te worden ingeladen vanuit een externe bron, zoals bijvoorbeeld de database of API. Voor ingewikkelde websites met een gecompliceerde datastructuur zoals Magento verhoogt dit de snelheid enorm

Redis cache

Het gebruik van Remote Dictionary Server (Redis) stelt de server in staat key/value combinaties op te slaan om deze supersnel te leveren aan jouw Magento applicatie. Een technisch verhaal, maar voor de eindgebruiker is vooral de enorme performance winst van jouw server van belang.

Varnish cache

De ultieme optie op je webshop te versnellen is het gebruik van Varnish, die Magento webshops tot wel meer dan 200 keer zo snel kunnen maken. Houdt er rekening mee dat in tegenstelling tot eerdere opties Varnish niet in een keer draait op iedere webshop, dus dat je ontwikkelaar wat tijd zal nodig hebben om dit goed functionerend te krijgen.

Full Page Caching

Behalve de servercache zijn er ook manieren op de installatie van je webshop te versnellen via Magento zelf. De belangrijkste en beste manier om dit te doen is volgens ons de Full Page Caching module. Hiermee wordt de gehele pagina gecached in het bestandssysteem, in tegenstelling tot de standaard Magento cache die alle componenten los in de cache plaatst.

Voordeel van Full Page Caching is de enorme snelheidswinst die te behalen valt door het installeren en goed configureren van een module, waarmee er geen aanpassingen aan de webserver zelf nodig zijn. Nadeel is wel dat het goed instellen van de caching module wat tijd kost, waardoor de installatie wat tijd van je ontwikkelaar zal kosten. Wij raden echter iedereen aan deze vorm van caching serieus te overwegen.

Compilation en Minification Javascipt & CSS

Magento heeft uitgebreide mogelijkheden om javascript en css-bestanden op een goede manier aan te bieden aan webbrowser. Toch worden deze mogelijkheden niet altijd benut, waardoor de webbrowser en server onnodig veel tijd nodig hebben voor het aanbieden van pagina's aan je bezoekers.

Testen, meten en verbeteren

De mogelijkheden van snelheidsverbeteringen veranderen voortdurend. Ook jouw specifieke situatie met betrekking tot bezoekersaantallen en productaantallen veranderen constant. Zoals bij alle aspecten die komen kijken bij het onderhouden van een webshop dienen ook de keuzes die maakt met betrekking tot bovenstaande onderdelen periodiek heroverwogen te worden. Blijf dus altijd de snelheid van je website testen met tools van bijvoorbeeld Google en Magento zelf.

Eens een vrijblijvende blik op de mogelijkheden voor jouw webshop? Of eens samen kijken hoe we de snelheid van jouw Magento webshop kunnen verbeteren? Neem contact op via 020 208 5000 of maak gebruik van onze contactpagina.