In dit artikel laten we je een aantal voorbeelden zien hoe je je Magento 2-webshop kunt koppelen met Amazon Marketplace. Daarnaast introduceren we het concept van 'headless e-commerce'. Dit alles met als doel het Magento 2-platform tot het centrale punt van je e-commerce-infrastructuur te maken.

Ben je al bekend met de verkoop op Amazon en zoek je naar een technische partner om dit op je Magento winkel te zetten? Laat het ons weten via de chat rechtsonder of via onze contactpagina.

Ten eerste, wat is Headless e-commerce?

Headless e-commerce vertegenwoordigt een situatie waarin een backend onafhankelijk opereert van een of meerdere front-ends. Hierbij kan een front-end bijvoorbeeld een website of een mobiele app kan zijn en wordt verbonden via een API.

Dit betekent dat de keuze voor een platform niet de keuze voor een front-end omvat. Het idee van Headless e-commerce is dat meerdere front-ends zoals een mobiele app, een front-end NodeJS, een HTML front-end, een Amazon storefront of een POS-systeem allemaal kunnen werken op hetzelfde platform waarbij klantgegevens, voorraadstatus, promoties, verzending en vervulling allemaal vanuit een centraal systeem geregeld kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van headless e-commerce?

Headless e-commerce in Magento 2

Magento 2 heeft een nieuwe, uitgebreidere en veel betere REST API dan zijn voorganger, de Magento 1 API. Dit maakt Magento 2 de perfecte basis voor headless e-commerce.

Magento 2, Amazon, mobiel en andere storefronts

In dit artikel zetten we de mogelijkheden die er zijn om met behulp van je Magento 2-backend je producten te verkopen op Amazon op een rij. In de komende reeks artikelen zullen we ook andere voordelen en mogelijkheden van headless e-commerce bespreken zoals snelheid, optimalisatie, integraties en mobiele storefronts.

Waarom verkopen op Amazon?

Marketplaces zoals Amazon, Bol.com en anderen bieden je een perfecte manier om je webshop uit te breiden. Iedereen weet Amazon te vinden en op Amazon vind je klanten die bekend zijn met het Amazon-platform en bereid zijn om je product te kopen. Amazon heeft in 180 landen over de hele wereld een klantenbestand van 300 miljoen actieve klanten. (Augustus 2017)

Klanten op Amazon weten waarnaar ze zoeken en vergelijken identieke producten op kenmerken zoals productkwaliteit, levertijd, prijs en reviews. De presentatie van jouw product op Amazon kan leiden daardoor leiden tot uitstekende verkoopresultaten.

Welke Marketplaces heeft Amazon in Europa?

In Europa heeft Amazon de volgende Marketplaces, meer of minder gericht op taal en fysieke locatie.

Vergelijkbare Marketplaces zijn ook beschikbaar voor Noord-Amerika, Mexico, China, Japan en India.

Drie soorten verkopers presteren goed op Amazon:

Waarom een eigen Magento 2-winkel naast Amazon?

Voor verkopers die actief zijn op Amazon is het nog steeds belangrijk om hun eigen website te hebben om je merk extra geloofwaardigheid en autoriteit te geven. Om klanten te behouden is het belangrijk dat ze je niet vergeten en met alleen je profielen op Amazon val je niet genoeg op.

Dus, de combinatie van een Magento 2-winkel en Amazon biedt je de mogelijkheid om een volledig onafhankelijke winkel en merk te creëren, terwijl je nog steeds gebruik kunt maken van de grote Marketplace van Amazon.

Mogelijkheden kopppeling tussen Magento 2 en Amazon

Er zijn verschillende mogelijkheden om producten uit Magento 2 te koppelen met Amazon.

Hieronder kort de mogelijkheden per integratie. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via de chat rechtsonder of via onze contactpagina.

Amazon Marketplace Webservices koppeling

Amazon Europa heeft een uitgebreide webservice/API om waar Magento 2 mee kan communiceren. Door een koppeling te maken tussen je Magento 2-backend en de Amazon Marketplace Webservice is het mogelijk om je producten direct op Amazon Marketplace te plaatsen productinformatie (Productafbeeldingen, beschrijvingen, etc.) vanuit je Magento-backend te beheren.

Importeer Amazon bestellingen naar je Magento 2-winkel

Om je klantenbestand op te bouwen is het belangrijk om te weten wie je klanten zijn. Door de bestellingen op Amazon automatisch in je Magento 2 webshop te importeren heb je alle bestellingen en klantinformatie dan op één plaats. Daarmee heb je direct ook de bestelinformatie om automatisch een factuur te maken.

Als je geen gebruik maakt van de fulfilment-diensten van Amazon ontvang je alle bestellingen in je Magento back-end en voer je zelf de bestelling uit zoals je gewend bent. Een interessante bestaande extensie hiervoor is de Amazon M2-uitbreiding die hier te vinden is.

Fulfilment door Amazon (FBA)

Koppel je Magento 2-platform met Amazons fulfilment en gebruik hun grote, betrouwbare en bewezen infrastructuur voor de afhandeling van je bestellingen.

Amazon Pay extensie voor Magento 2

Amazon heeft daarnaast een interessante Magento 2-plugin ontwikkeld waarmee je klanten Amazon Pay kunnen gebruiken als betaalmethode in Magento. Daarnaast kunnen ze ook direct inloggen op je website met hun inloggegevens van Amazon..

Wezz ondersteunt je graag met de implementatie van de Amazon Pay-extensie voor Magento 2. Neem contact met ons op voor meer informatie!