Wat is Channable?

Channable is feed management software. Hiermee kan je jouw producten zichtbaar maken op andere platforms of zelfs verkopen op andere platforms. In deze blogpost leggen we uit wat de voordelen zijn van Channable in combinatie met jouw Magento 2 webwinkel en hoe Wezz e-Commerce jou kan helpen met de implementatie hiervan.

Meer omzet genereren met een Channable implementatie

Koppel Magento 2 met Channable en vergroot je omzet door jouw producten aan te bieden op honderden nationale en internationale marktplaatsen en advertentieplatforms.

Voorbeelden van marktplaatsen zijn Bol.com, Amazon en Kaufland. Je verkoopt daar jouw producten via hun platform en verzorgt zelf de fulfilment van de orders die op die marktplaats zijn gegenereerd. De marktplaats houdt een vergoeding in per verkoop. 

Advertentieplatforms en vergelijkingssites werken anders: hier worden jouw producten getoond op die platforms, maar wordt de bezoeker uiteindelijk doorgestuurd naar jouw eigen webshop tegen een vergoeding per klik of verkoop. Voorbeelden hiervan zijn Google Shopping, Beslist en Idealo.

Hoe werken productfeeds in Magento 2?

Wanneer je jouw producten wilt aanbieden op marktplaatsen of advertentieplatforms, dien je daar je productinformatie aan te leveren. Dit kan met excel-sheets, maar ook met een productfeed welke je klaarzet op jouw server. Deze feed wordt vervolgens periodiek ingelezen door de marktplaats.

Elke marktplaats of elk platform heeft echter verschillende specificaties voor hoe je de informatie aanlevert. Je moet dus veel verschillende feeds (laten) maken voordat je het enorme potentieel van deze kanalen kan inzetten. 

Hier helpt Channable bij: Je koppelt je Magento 2 webwinkel eenmalig met Channable door middel van een plug-in en hierna kan je vanuit Channable koppelen met honderden marktplaatsen en advertentieplatforms. 

Orders verwerken met de orderkoppeling van Channable

Wanneer je kiest voor het Fulfilment by Merchant programma van Amazon of gebruik maakt van Bol.com, zul je de orders per e-mail en in de portal van het platform ontvangen. Van daaruit kan je de bestellingen verzenden. Dit werkt goed, totdat je veel orders ontvangt. Met de order koppeling van Channable worden de bestellingen die binnenkomen via de platforms direct doorgezet naar jouw Magento 2 omgeving. Je kunt deze dan op dezelfde manier verwerken als dat je gewend bent met de reguliere Magento orders. De orderkoppeling van Channable werkt twee kanten op: Vanuit het platform wordt de order via Channable in jouw Magento-shop geplaatst en vanuit Magento wordt de bestelstatus en track & trace code die je van de vervoerder ontvangt via Channable teruggekoppeld aan het platform. 

Implementatie van Channable door Wezz e-Commerce

Door gebruik te maken van Channable kan je dus zonder een developer in te schakelen jouw producten plaatsen op advertentieplatformen als Google Shopping en marktplaatsen als Amazon. Tevens kan je zonder te programmeren een order koppeling realiseren. 

Voor elke feed en marktplaats zijn er echter wel zeer specifieke instellingen te doen en soms is er een opschoning van de data in jouw Magento webwinkel noodzakelijk. Wezz e-Commerce kan jou als implementatiepartner helpen dit traject van A tot Z uit handen te nemen. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd met Channable in het algemeen en kennen de specificaties van veel productfeeds, waardoor we kunnen zorgen voor een succesvolle implementatie. 

Wil je meer informatie over Channable of over het implementatie-traject? Neem dan even contact met ons op!