Webshop beginnen

Een webshop beginnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je graag met alle verschillende onderdelen van het starten en onderhouden van een magento webshop.

Een webshop beginnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Wij helpen je graag met alle verschillende onderdelen van het starten en onderhouden van een magento webshop. Ook na de lancering blijven we graag betrokken bij het project met onze online marketing diensten. Zo bouwen we samen aan een e-commerce traject dan op korte én lange termijn een groot succes is.

Ga je een webshop beginnen?

Een webshop laten maken? Door de vele mogelijkheden die er zijn, is het af en toe gemakkelijk het overzicht te verliezen. Wij zetten een aantal dingen voor je op een rij om je op weg te helpen.

Webshop beginnen: Stap 1

Bepaal je doelgroep en concurrenten en ambitie. Een belangrijk startpunt voor iedereen die bezig is met een webshop starten is het in kaart brengen van hoe de markt er op dit moment uit ziet. Aan wie ga je je product verkopen? Welke webshop zijn er die dit op dit moment al doen? Wat onderscheid je van deze concurrenten. Ook is het op dit moment al belangrijk je ambitieniveau te bepalen. Wil je de grootste worden in jouw markt of is de webshop een manier om je klanten een extra service te bieden.

Webshop beginnen: Stap 2

Stel heldere, ambiteuze maar haalbare doelen. Na het analyseren en van je doelgroep en marktsituatie is het raadzaam je ambities naar concrete doelen te vertalen. Op basis van je doelen kun je je investering en keuzes beter beoordelen op haalbaarheid en je hebt een houvast om naar terug te grijpen bij het beoordelen van de prestaties. 

Webshop beginnen: Stap 3

Omdat ieder e-commerce bureau zal adviseren de software te gebruiken die zij zelf gebruiken is het raadzaam je eerst zelf wat te verdiepen in de mogelijkheden die er zijn op het gebied van e-commerce. Hoewel wij zelf vanzelfsprekend ook niet objectief zijn, hieronder een aantal overwegingen met gerelateerde artikelen op ons blog.

SaaS of eigen installatie

Een SaaS (Software as a Service) oplossing houdt in grote lijnen in dat je op abonnementsbasis een webshop opent bij een aanbieder die zorgt dat deze gehost, onderhouden en up-to-date blijft. In Nederland is de grootste aanbieder van dergelijke oplossing Seoshop.nl. Alternatief is een webshop beginnen op basis van een eigen installatie om deze manier meer controle en flexibiliteit te houden over de webshop. Lees meer op ons blog: Seo-shop of Magento.

Open source of closed source

Wanneer je kiest voor een eigen installatie raadt Wezz e-Commerce altijd het gebruik gebruik van open-source software aan. Lees meer over de Voordelen van Open Source software op ons blog.

Een prestashop of Magento webshop beginnen?

Magento is het meest populaire systeem om webshops te ontwikkelen. Er zijn echter ook alternatieven, waarvan Prestashop een heel belangrijke is. Wij helpen je graag met de keuze tussen Prestashop of Magento.

Webshop beginnen: Stap 4

Maak een keuze voor je partner bedrijven op basis van bovenstaande 3 stappen. Praat altijd met meerdere bedrijven om een goed beeld te krijgen van de verschillende mogelijkheden. Bekijk bij grote prijsverschillen ook altijd waar het verschil in zit, en bespreek dit met de aanbieders. Vaak betekent een verschil in prijs ook een verschil in dienstverlening.

Webshop beginnen: Stap 5

Hou de prestaties van je webshop en van je partners nauwlettend in de gaten, en hou ze tegen je doelen aan. Haal je nog steeds de doelen die je jezelf hebt gesteld? Kan je met de huidige selectie aan partners de vervolgstappen maken die je je ten doel hebt gesteld?

Een webwinkel beginnen: Wij denken graag met je mee

Wij denken graag met je mee over het vaststellen van je strategie op basis van bovenstaande stappen. Op basis van onze zelf ontwikkelde Orange Approach helpen je met vaststellen van een alomvattende strategie.

Een webshop beginnen via onze methode

Een webshop beginnen is makkelijker gezegd dan gedaan. Je moet met veel verschillende zaken rekening houden en verliest snel een aspect uit het ook. Bij Wezz e-Commerce geloven we dat een webshop alleen succesvol is wanneer alle aspecten die hierbij komen kijken in samenhang met elkaar worden uitgevoerd. 

Bij Wezz e-Commerce adviseren wij je graag over de samenhang tussen strategie, design, techniek, online marketing en support. Bekijk onze diensten voor meer informatie over onze werkwijze.

Een webshop beginnen met Wezz e-Commerce

Wezz e-Commerce gelooft in de samenhang tussen alle verschillende onderdelen die belangrijk zijn bij het opstarten van een webshop. Wij verdelen deze aspecten via de volgende categorieen: strategie, design, techniek en online marketing. Ga je een webshop beginnen? Wij vertellen je graag meer over onze werkwijze waarbij al deze aspecten in samenhang met elkaar worden uitgevoerd.

Contact met Wezz e-Commerce

Ga je een webshop beginnen en wil je eens een afspraak maken voor een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact met ons op via het contactformulier aan de rechterkant van deze pagina of bel ons op 020 208 5000.

meer over Magento?

Bekijk onze artikelen.

Een Magento 2 webshop bouwen

Een Magento 2 webshop bouwen is een zakelijke beslissing die vraagt om een systematische aanpak en pragmatische besluitvorming.

lees verder
Mollie of Adyen

Met de opkomst van digitale transacties zijn betalingsverwerkingsbedrijven zoals Mollie en Adyen essentieel geworden voor het faciliteren van veilige en efficiënte online transacties. Wat zijn de verschillen en welke heeft onze voorkeur?

lees verder
Composable commerce met Magento

In de snel veranderende wereld van e-commerce hoor je steeds meer de term "Composable Commerce". Composable commerce wordt gepresenteerd als een flexibele en aanpasbare oplossingen om aan de dynamische behoeften van de markt te voldoen. Maar wat is het precies?

lees verder
Het verschil tussen Headless en Composable Commerce

De termen "headless commerce" en "composable commerce". worden vaak door elkaar gebruikt. Maar wat zijn precies de verschillen?

lees verder
Meer • weten • over • ons?

Meer • weten • over • ons?

Neem contact met ons op via ons contactformulier om te kijken wat we voor jou kunnen betekenen.