Wezz e-Commerce Update https://www.wezz.nl/feed.rss nl-NL 120 hourly 1 Geautomatiseerd Magento webwinkels testen met Cypress https://www.wezz.nl/blog/2023/06/16/geautomatiseerd-magento-webwinkels-testen-met-cypress/ In de snelle digitale wereld van vandaag is het van cruciaal belang voor zakelijk succes dat e-commerce websites naadloos functioneren. Handmatig testen kan tijdrovend zijn en vatbaar voor menselijke fouten, en dat is waar geautomatiseerd testen te hulp schiet. Een krachtig hulpmiddel voor geautomatiseerd testen is Cypress. In deze blogpost gaan we dieper in op Cypress geautomatiseerd testen en hoe het het testproces voor Magento webwinkels aanzienlijk kan verbeteren, wat resulteert in verbeterde efficiëntie en een betere gebruikerservaring.

Inleiding tot Cypress geautomatiseerd testen

Cypress is een open-source JavaScript-gebaseerd test framework dat het proces van het testen van webapplicaties vereenvoudigt. Het biedt een robuuste set functies en een intuïtieve gebruikersinterface, waardoor het een populaire keuze is voor ontwikkelaars en QA engineers. Met Cypress kun je op een eenvoudige en expressieve manier tests schrijven, waardoor je efficiënt end-to-end kunt testen.

Gestroomlijnde testworkflow

Als het gaat om Magento webwinkels, biedt Cypress verschillende voordelen die de testworkflow stroomlijnen:

Eenvoudige installatie: Cypress heeft een eenvoudig installatieproces en biedt een interactieve testrunner, waardoor het gebruiksvriendelijk is voor zowel ontwikkelaars als QA-teams.
Realtime herladen: Met Cypress kunnen ontwikkelaars veranderingen in real-time observeren terwijl ze tests schrijven, waardoor ze sneller feedback krijgen en het handmatig herladen van tests niet meer nodig is.
Automatisch wachten: Cypress wacht automatisch tot elementen zijn geladen en interactief worden, waardoor flakiness in tests wordt verminderd en de teststabiliteit wordt verbeterd.
Tijdreizen: Cypress biedt een unieke functie genaamd "tijdreizen", waarmee u de status van uw applicatie op elk moment tijdens de testuitvoering visueel kunt inspecteren. Deze functie vereenvoudigt het debuggen en oplossen van problemen aanzienlijk.

Belangrijkste voordelen voor Magento webwinkels

Het integreren van Cypress geautomatiseerd testen in het testproces voor Magento webwinkels biedt tal van voordelen:

Snelle terugkoppeling: Cypress maakt een snelle testuitvoering mogelijk, waardoor ontwikkelaars onmiddellijk feedback krijgen over codewijzigingen. Dit versnelt het ontwikkelproces en zorgt voor een vroege detectie van bugs of problemen.
Verbeterde testdekking: Cypress ondersteunt end-to-end testen, waardoor uitgebreide testen van de gehele webshop mogelijk zijn, inclusief kritische functionaliteiten zoals product browsen, winkelwagenbeheer en afrekenprocessen. Dit helpt bij het identificeren van potentiële problemen voordat ze invloed hebben op de gebruikerservaring.
Verbeterde betrouwbaarheid: Cypress biedt betrouwbare en consistente testresultaten. Met zijn automatische wachttijd en robuuste mechanismen voor opnieuw proberen, minimaliseert het vals positieven en biedt het nauwkeurige testresultaten, wat bijdraagt aan een betrouwbaardere applicatie.
Vereenvoudigd onderhoud: De intuïtieve syntaxis en krachtige debugmogelijkheden van Cypress vereenvoudigen het testonderhoud. Updates en veranderingen in de Magento webshop kunnen eenvoudig worden opgevangen zonder significante wijzigingen in de testsuite, wat tijd en moeite bespaart.

Community and Ecosystem

Cypress has a vibrant and supportive community, providing extensive documentation, tutorials, and a wealth of plugins and integrations. This active community ensures that developers have access to resources and solutions to address specific testing needs for Magento webshops.

Conclusion

Cypress automated testing brings significant improvements to the testing process for Magento webshops. With its streamlined workflow, real-time reload, automatic waiting, and time travel features, Cypress offers an efficient and user-friendly testing environment. The benefits of rapid feedback, improved test coverage, enhanced reliability, and simplified maintenance make Cypress an invaluable tool for developers and QA teams.

By integrating Cypress into your Magento webshop testing strategy, you can ensure a robust and high-performing e-commerce platform, delivering a seamless user experience to your customers. Embrace Cypress automated testing and unlock the potential for accelerated development cycles, reduced testing efforts, and ultimately, a more successful Magento webshop.

]]>
Fri, 16 Jun 2023 15:19:00 +0200 https://www.wezz.nl/blog/2023/06/16/geautomatiseerd-magento-webwinkels-testen-met-cypress/ Wezz e-Commerce
Wezz e-commerce wordt officieel partner van Hyva https://www.wezz.nl/blog/2023/05/24/wezz-e-commerce-wordt-officieel-partner-van-hyva/ Wezz e-Commerce is verheugd om de officiële samenwerking aan te kondigen met Hyva, een toonaangevende leverancier van e-commerce oplossingen. Als een vertrouwd en ervaren e-commerce bureau, heeft Wezz e-Commerce zich gevestigd als een go-to bestemming voor bedrijven die op zoek zijn naar innovatieve online retail ervaringen. Met dit partnerschap versterkt Wezz e-Commerce zijn expertise als gecertificeerde Hyva developer, waardoor we uitzonderlijke e-commerce oplossingen kunnen leveren die zijn afgestemd op de behoeften van onze klanten.

Hyva: E-Commerce Succes

Hyva is een geavanceerd e-commerce platform gebouwd op Magento. Het biedt een reeks geavanceerde functies en mogelijkheden die de online winkelervaring voor zowel bedrijven als klanten verbeteren. Van aanpasbare thema's en sjablonen tot krachtige marketingtools, Hyva biedt een robuuste basis voor het bouwen van succesvolle online winkels.

Wezz e-Commerce's Hyva Developer Expertise

Met ons officiële partnerschap als Hyva developer brengt Wezz e-Commerce een schat aan expertise en kennis in. Ons team van hoogopgeleide ontwikkelaars is goed bekend met de fijne kneepjes van het Hyva platform, waardoor we op maat gemaakte e-commerce oplossingen kunnen creëren die aansluiten bij de doelen en doelstellingen van onze klanten.

Voordelen van het kiezen van Wezz e-Commerce als jouw Hyva-ontwikkelaar:

Hyva oplossingen op maat: Wezz e-Commerce begrijpt dat elk bedrijf uniek is en we streven ernaar om op maat gemaakte oplossingen te creëren die voldoen aan uw specifieke eisen. Als gecertificeerde Hyva ontwikkelaars hebben we een diep inzicht in de mogelijkheden van het platform en kunnen we deze benutten om gepersonaliseerde e-commerce ervaringen te ontwikkelen die groei en conversies stimuleren.

Naadloze integratie: Wezz e-Commerce is gespecialiseerd in de naadloze integratie van het Hyva platform in uw bestaande infrastructuur. Onze expertise zorgt voor een soepele overgang, zodat u ten volle kunt profiteren van de geavanceerde functies en functionaliteiten die Hyva biedt zonder uw activiteiten te verstoren.

Doorlopende ondersteuning en onderhoud: Onze samenwerking gaat verder dan de initiële ontwikkelingsfase. Wezz e-Commerce biedt uitgebreide ondersteunings- en onderhoudsdiensten om het voortdurende succes van uw Hyva e-commerce winkel te garanderen. Van het oplossen van problemen tot het implementeren van updates en verbeteringen, ons team is toegewijd om uw online bedrijf soepel te laten draaien.

Conclusie

Als officiële Hyva-partner is Wezz e-Commerce verheugd om onze expertise als Hyva developers te kunnen aanbieden aan bedrijven die op zoek zijn naar uitzonderlijke e-commerce ervaringen. Met onze diepgaande kennis van het Hyva-platform kunnen we aangepaste oplossingen, naadloze integraties en voortdurende ondersteuning leveren. Of u nu een nieuwe webwinkel start of uw bestaande e-commerce aanwezigheid wilt verbeteren, samenwerken met Wezz e-Commerce zorgt ervoor dat u een vertrouwd team van Hyva-experts aan uw zijde heeft, klaar om u te helpen e-commerce succes te bereiken. Neem vandaag nog contact met ons op om uw Hyva ontwikkelingsbehoeften te bespreken en uw online bedrijf naar nieuwe hoogten te brengen.

]]>
Wed, 24 May 2023 15:04:00 +0200 https://www.wezz.nl/blog/2023/05/24/wezz-e-commerce-wordt-officieel-partner-van-hyva/ Wezz e-Commerce
Koppeling tussen Odoo en Magento https://www.wezz.nl/blog/2023/03/17/koppeling-tussen-odoo-en-magento/ Naarmate bedrijven groeien, wordt de behoefte aan efficiënt beheer van verschillende activiteiten steeds groter. Odoo en Magento zijn twee krachtige platforms die verschillende aspecten van bedrijfsbeheer aanpakken. Odoo is een uitgebreide ERP (Enterprise Resource Planning) oplossing, terwijl Magento een gerenommeerd e-commerce platform is. In dit artikel bekijken we de voordelen van het koppelen van Odoo aan Magento en hoe deze integratie je bedrijfsvoering kan stroomlijnen.

Gecentraliseerd gegevensbeheer

Door Odoo te integreren met Magento kun je gecentraliseerd gegevensbeheer realiseren. Odoo fungeert als een robuust backend-systeem dat cruciale bedrijfsgegevens consolideert en synchroniseert, waaronder productinformatie, voorraadniveaus, bestellingen en klantgegevens. Door deze integratie is handmatige gegevensinvoer of het onderhouden van afzonderlijke databases niet meer nodig, waardoor het risico op fouten afneemt en de consistentie van gegevens tussen platforms wordt gewaarborgd.

Efficiënt voorraadbeheer

Een van de belangrijkste voordelen van de integratie van Odoo met Magento is een verbeterd voorraadbeheer. Met deze integratie worden voorraadniveaus automatisch in real-time bijgewerkt, waardoor beide platformen over nauwkeurige informatie beschikken. Je kunt voorraadniveaus efficiënt beheren, oververkoop voorkomen en inkoopbeslissingen optimaliseren. Gestroomlijnd voorraadbeheer leidt tot een hogere klanttevredenheid en lagere operationele kosten.

Gestroomlijnde orderverwerking

Odoo verbinden met Magento maakt naadloze orderverwerking mogelijk. Wanneer een klant een bestelling plaatst op je Magento winkel, worden de gegevens automatisch doorgestuurd naar Odoo voor orderverwerking. Deze integratie elimineert de noodzaak voor handmatige interventie, waardoor tijdige verwerking wordt gegarandeerd en de kans op fouten of vertragingen afneemt. Door het orderbeheerproces te automatiseren, kun je de operationele efficiëntie verhogen en de klantervaring verbeteren.

Geïntegreerd klantbeheer

De integratie van Odoo en Magento zorgt voor een uniform klantbeheersysteem. Klantgegevens, waaronder contactgegevens, bestelgeschiedenis en voorkeuren, kunnen worden gesynchroniseerd tussen de twee platforms. Deze integratie maakt gepersonaliseerde marketingcampagnes, gerichte promoties en een consistente klantervaring op verschillende touchpoints mogelijk. Door uw klanten beter te begrijpen, kunt u sterkere relaties opbouwen en herhaalverkopen stimuleren.

Verbeterd financieel beheer

Met de Odoo-Magento integratie wordt financieel beheer meer gestroomlijnd. Omdat bestellingen automatisch worden gesynchroniseerd tussen de platforms, worden facturatie- en boekhoudprocessen efficiënter. Je kunt eenvoudig nauwkeurige facturen genereren, betalingen bijhouden en rekeningen met elkaar in overeenstemming brengen. Beter financieel beheer zorgt voor betere besluitvorming en een duidelijk overzicht van de financiële gezondheid van je bedrijf.

Conclusie

Odoo verbinden met Magento biedt bedrijven een krachtige integratie die de activiteiten stroomlijnt en de efficiëntie verhoogt. Het gecentraliseerde gegevensbeheer, de gestroomlijnde voorraadcontrole, de geautomatiseerde orderverwerking, het eengemaakte klantenbeheer en het verbeterde financiële beheer dragen allemaal bij tot een verbeterde productiviteit en klanttevredenheid. Door gebruik te maken van de sterke punten van beide platformen kunnen bedrijven naadloze connectiviteit bereiken en een concurrentievoordeel behalen in het e-commerce landschap.

Als je je bedrijfsprocessen wilt optimaliseren, is de integratie van Odoo en Magento een slimme keuze. Met de naadloze stroom van gegevens en gestroomlijnde activiteiten kunt u zich richten op de groei van uw bedrijf terwijl u uitzonderlijke klantervaringen levert. Raadpleeg een ervaren integratiepartner om je te helpen Odoo en Magento te verbinden en het volledige potentieel van je bedrijf te ontsluiten.

]]>
Fri, 17 Mar 2023 15:11:00 +0100 https://www.wezz.nl/blog/2023/03/17/koppeling-tussen-odoo-en-magento/ Wezz e-Commerce
Magento vs. Shopware https://www.wezz.nl/blog/2023/01/18/magento-vs.-shopware-twee-krachtige-e-commerce-frameworks-vergeleken/ Inleiding

Als het gaat om het kiezen van een e-commerce framework voor je online bedrijf, zijn er twee namen die vaak ter sprake komen: Magento en Shopware. Zowel Magento als Shopware zijn robuuste en functierijke platforms die een solide basis bieden voor het bouwen en beheren van je e-commerce winkel. In deze blogpost vergelijken we Magento en Shopware op verschillende aspecten om je te helpen een weloverwogen beslissing te nemen.

Flexibiliteit en maatwerk

Magento

Magento staat bekend om zijn ongeëvenaarde flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden. Met zijn modulaire architectuur stelt het ontwikkelaars in staat om sterk aangepaste en schaalbare e-commerce oplossingen te maken. Of je nu een klein bedrijf bent of een enterprise-level bedrijf, Magento kan zich aanpassen aan jouw unieke eisen.

Shopware

Shopware biedt ook een hoge mate van flexibiliteit, hoewel het meer gericht is op het leveren van een out-of-the-box oplossing. Het biedt een breed scala aan aanpasbare thema's en sjablonen, waardoor het voor niet-technische gebruikers gemakkelijker wordt om hun online winkels op te zetten zonder uitgebreide kennis van codering.

Features en functionaliteit

Magento

Magento zit boordevol uitgebreide functies, waardoor het geschikt is voor grootschalige e-commerce activiteiten. Het biedt geavanceerd catalogusbeheer, robuuste productattributen, mogelijkheden voor meerdere winkels en krachtige marketingtools. Bovendien biedt Magento een rijk ecosysteem van extensies en integraties om de functionaliteit van je winkel te verbeteren.

Shopware

Shopware biedt een gebruiksvriendelijke interface met intuïtieve navigatie. Het biedt essentiële functies voor het beheren van producten, bestellingen en klanten. Shopware biedt ook ingebouwde marketingtools, SEO optimalisatie en verschillende betaal- en verzendopties. Hoewel het niet de uitgebreide functieset van Magento heeft, voldoet Shopware nog steeds goed aan de behoeften van kleine en middelgrote bedrijven.

Prestaties en schaalbaarheid

Magento

Magento is ontworpen om veel verkeer en grote productcatalogi aan te kunnen. De architectuur zorgt voor efficiënte caching en indexering, wat resulteert in snelle laadtijden voor pagina's. Vanwege de complexiteit kan Magento echter extra serverresources en technische expertise vereisen om optimale prestaties te bereiken.

Shopware

Shopware staat bekend om zijn uitstekende prestaties en schaalbaarheid. Het maakt gebruik van innovatieve cachingmechanismen en een geavanceerd indexeringsproces om snelle en responsieve online winkels te leveren. De schaalbaarheid van Shopware is vooral gunstig voor bedrijven die snel groeien of anticiperen op seizoensgebonden pieken in het verkeer.

Gemeenschap en ondersteuning

Magento

Magento heeft een uitgebreide en actieve community van ontwikkelaars en gebruikers wereldwijd. Deze levendige gemeenschap draagt bij aan de voortdurende verbetering van het platform en biedt waardevolle bronnen, extensies en hulp bij het oplossen van problemen. Magento biedt ook verschillende ondersteuningsopties, waaronder documentatie, forums en een speciale helpdesk.

Shopware

Hoewel de community van Shopware kleiner is dan die van Magento, is deze nog steeds actief en groeiende. Shopware biedt uitgebreide documentatie, forums en een support ticketsysteem om gebruikers te helpen. Daarnaast biedt Shopware trainingsprogramma's en evenementen om gebruikers te helpen het beste uit het platform te halen.

Conclusie

Zowel Magento als Shopware bieden krachtige e-commerce frameworks met unieke sterke punten. Magento is een veelzijdig en aanpasbaar platform dat geschikt is voor complexe en grootschalige e-commerce activiteiten. Aan de andere kant biedt Shopware een gebruiksvriendelijke interface en een robuuste functieset, waardoor het een uitstekende keuze is voor kleine en middelgrote bedrijven.

Uiteindelijk hangt je keuze tussen Magento en Shopware af van je specifieke bedrijfsbehoeften, budget en technische expertise. Houd rekening met factoren zoals schaalbaarheid, aanpassingsmogelijkheden, functiesets en community support bij het maken van je keuze. Welk platform je ook kiest, zowel Magento als Shopware kunnen een solide basis bieden voor je e-commerce succes.

]]>
Wed, 18 Jan 2023 14:53:00 +0100 https://www.wezz.nl/blog/2023/01/18/magento-vs.-shopware-twee-krachtige-e-commerce-frameworks-vergeleken/ Wezz e-Commerce
Magento 2 feeds met Channable https://www.wezz.nl/blog/2022/10/04/magento-2-feeds-met-channable/ Wat is Channable?

Channable is feed management software. Hiermee kan je jouw producten zichtbaar maken op andere platforms of zelfs verkopen op andere platforms. In deze blogpost leggen we uit wat de voordelen zijn van Channable in combinatie met jouw Magento 2 webwinkel en hoe Wezz e-Commerce jou kan helpen met de implementatie hiervan.

Meer omzet genereren met een Channable implementatie

Koppel Magento 2 met Channable en vergroot je omzet door jouw producten aan te bieden op honderden nationale en internationale marktplaatsen en advertentieplatforms.

Voorbeelden van marktplaatsen zijn Bol.com, Amazon en Kaufland. Je verkoopt daar jouw producten via hun platform en verzorgt zelf de fulfilment van de orders die op die marktplaats zijn gegenereerd. De marktplaats houdt een vergoeding in per verkoop. 

Advertentieplatforms en vergelijkingssites werken anders: hier worden jouw producten getoond op die platforms, maar wordt de bezoeker uiteindelijk doorgestuurd naar jouw eigen webshop tegen een vergoeding per klik of verkoop. Voorbeelden hiervan zijn Google Shopping, Beslist en Idealo.

Hoe werken productfeeds in Magento 2?

Wanneer je jouw producten wilt aanbieden op marktplaatsen of advertentieplatforms, dien je daar je productinformatie aan te leveren. Dit kan met excel-sheets, maar ook met een productfeed welke je klaarzet op jouw server. Deze feed wordt vervolgens periodiek ingelezen door de marktplaats.

Elke marktplaats of elk platform heeft echter verschillende specificaties voor hoe je de informatie aanlevert. Je moet dus veel verschillende feeds (laten) maken voordat je het enorme potentieel van deze kanalen kan inzetten. 

Hier helpt Channable bij: Je koppelt je Magento 2 webwinkel eenmalig met Channable door middel van een plug-in en hierna kan je vanuit Channable koppelen met honderden marktplaatsen en advertentieplatforms. 

Orders verwerken met de orderkoppeling van Channable

Wanneer je kiest voor het Fulfilment by Merchant programma van Amazon of gebruik maakt van Bol.com, zul je de orders per e-mail en in de portal van het platform ontvangen. Van daaruit kan je de bestellingen verzenden. Dit werkt goed, totdat je veel orders ontvangt. Met de order koppeling van Channable worden de bestellingen die binnenkomen via de platforms direct doorgezet naar jouw Magento 2 omgeving. Je kunt deze dan op dezelfde manier verwerken als dat je gewend bent met de reguliere Magento orders. De orderkoppeling van Channable werkt twee kanten op: Vanuit het platform wordt de order via Channable in jouw Magento-shop geplaatst en vanuit Magento wordt de bestelstatus en track & trace code die je van de vervoerder ontvangt via Channable teruggekoppeld aan het platform. 

Implementatie van Channable door Wezz e-Commerce

Door gebruik te maken van Channable kan je dus zonder een developer in te schakelen jouw producten plaatsen op advertentieplatformen als Google Shopping en marktplaatsen als Amazon. Tevens kan je zonder te programmeren een order koppeling realiseren. 

Voor elke feed en marktplaats zijn er echter wel zeer specifieke instellingen te doen en soms is er een opschoning van de data in jouw Magento webwinkel noodzakelijk. Wezz e-Commerce kan jou als implementatiepartner helpen dit traject van A tot Z uit handen te nemen. Wij hebben de afgelopen jaren veel kennis opgebouwd met Channable in het algemeen en kennen de specificaties van veel productfeeds, waardoor we kunnen zorgen voor een succesvolle implementatie. 

Wil je meer informatie over Channable of over het implementatie-traject? Neem dan even contact met ons op!

]]>
Tue, 04 Oct 2022 14:36:00 +0200 https://www.wezz.nl/blog/2022/10/04/magento-2-feeds-met-channable/ Wezz e-Commerce
Partnership Wezz & Amasty https://www.wezz.nl/blog/2022/07/19/partnership-wezz-and-amasty/ Na jaren van intensief gebruik van de verschillende Amasty Magento-modules hebben Wezz e-Commerce en Amasty de samenwerking geformaliseerd in de vorm van een partnership. Dit stelt Wezz nog beter in staat ondersteuning te bieden op bestaande en nieuwe Amasty-modules voor Magento 2.

Amasty Wezz Partnershop

De Magento modules van Amasty

Amasty is een grote speler in de markt voor Magento extensies met meer dan 10 jaar ervaring in de ontwikkeling van Magento modules. Meer dan 120.000 bedrijven maken op dit moment gebruik van de modules van Amasty voor hun Magento webshops.

Support voor Amasty modules

Wezz e-Commerce biedt voor al haar klanten ondersteuning op bestaande en nieuwe Magenti-modules van Amasty. Een Magento-shop gebaseerd Amasty-modules? Neem contact op via onderstaande button om eens verder te praten.

Contact]]>
Tue, 19 Jul 2022 15:47:00 +0200 https://www.wezz.nl/blog/2022/07/19/partnership-wezz-and-amasty/ Wezz e-Commerce
Verkoop op Amazon (Europa) via Magento 2 https://www.wezz.nl/blog/2017/11/03/verkoop-op-amazon-(europa)-via-magento-2/ In dit artikel laten we je een aantal voorbeelden zien hoe je je Magento 2-webshop kunt koppelen met Amazon Marketplace. Daarnaast introduceren we het concept van 'headless e-commerce'. Dit alles met als doel het Magento 2-platform tot het centrale punt van je e-commerce-infrastructuur te maken.

Ben je al bekend met de verkoop op Amazon en zoek je naar een technische partner om dit op je Magento winkel te zetten? Laat het ons weten via de chat rechtsonder of via onze contactpagina.

Ten eerste, wat is Headless e-commerce?

Headless e-commerce vertegenwoordigt een situatie waarin een backend onafhankelijk opereert van een of meerdere front-ends. Hierbij kan een front-end bijvoorbeeld een website of een mobiele app kan zijn en wordt verbonden via een API.

Dit betekent dat de keuze voor een platform niet de keuze voor een front-end omvat. Het idee van Headless e-commerce is dat meerdere front-ends zoals een mobiele app, een front-end NodeJS, een HTML front-end, een Amazon storefront of een POS-systeem allemaal kunnen werken op hetzelfde platform waarbij klantgegevens, voorraadstatus, promoties, verzending en vervulling allemaal vanuit een centraal systeem geregeld kunnen worden.

Wat zijn de voordelen van headless e-commerce?

 • De beste gebruikerservaring voor verschillende gebruikerssituaties
 • De snelste technologieën om frontends nagenoeg onmiddellijk te laden
 • Flexibiliteit om nieuwe technologieën en apparaten toe te voegen
 • Ondersteunt de huidige en alle toekomstige omnichannel e-commerce integraties

Headless e-commerce in Magento 2

Magento 2 heeft een nieuwe, uitgebreidere en veel betere REST API dan zijn voorganger, de Magento 1 API. Dit maakt Magento 2 de perfecte basis voor headless e-commerce.

Magento 2, Amazon, mobiel en andere storefronts

In dit artikel zetten we de mogelijkheden die er zijn om met behulp van je Magento 2-backend je producten te verkopen op Amazon op een rij. In de komende reeks artikelen zullen we ook andere voordelen en mogelijkheden van headless e-commerce bespreken zoals snelheid, optimalisatie, integraties en mobiele storefronts.

Waarom verkopen op Amazon?

Marketplaces zoals Amazon, Bol.com en anderen bieden je een perfecte manier om je webshop uit te breiden. Iedereen weet Amazon te vinden en op Amazon vind je klanten die bekend zijn met het Amazon-platform en bereid zijn om je product te kopen. Amazon heeft in 180 landen over de hele wereld een klantenbestand van 300 miljoen actieve klanten. (Augustus 2017)

Klanten op Amazon weten waarnaar ze zoeken en vergelijken identieke producten op kenmerken zoals productkwaliteit, levertijd, prijs en reviews. De presentatie van jouw product op Amazon kan leiden daardoor leiden tot uitstekende verkoopresultaten.

Welke Marketplaces heeft Amazon in Europa?

In Europa heeft Amazon de volgende Marketplaces, meer of minder gericht op taal en fysieke locatie.

 • Amazon.co.uk (UK, Ierland)
 • Amazon.de (Duits)
 • Amazon.fr (Frankrijk)
 • Amazon.es (Spaans)
 • Amazon.it (Italië)

Vergelijkbare Marketplaces zijn ook beschikbaar voor Noord-Amerika, Mexico, China, Japan en India.

Drie soorten verkopers presteren goed op Amazon:

 • Verkopers die unieke producten verkopen, bijvoorbeeld bedrijven die hun eigen producten produceren of ontwerpen.
 • Verkopers die hobby- of nicheproducten verkopen. Amazon zal over het algemeen niet beginnen met het verkopen van hobby- of nicheproducten, dus de kans is klein dat je zal moeten concurreren met Amazon zelf.
 • Verkopers die refurbished of gebruikte producten verkopen. Amazon heeft een enorme markt voor deze producten gericht op prijsbewuste klanten die een langere levertijd geen probleem vinden. Dit soort tweedehandsartikelen kunnen overigens nooit in de Buy Box terecht komen.

Waarom een eigen Magento 2-winkel naast Amazon?

Voor verkopers die actief zijn op Amazon is het nog steeds belangrijk om hun eigen website te hebben om je merk extra geloofwaardigheid en autoriteit te geven. Om klanten te behouden is het belangrijk dat ze je niet vergeten en met alleen je profielen op Amazon val je niet genoeg op.

Dus, de combinatie van een Magento 2-winkel en Amazon biedt je de mogelijkheid om een volledig onafhankelijke winkel en merk te creëren, terwijl je nog steeds gebruik kunt maken van de grote Marketplace van Amazon.

Mogelijkheden kopppeling tussen Magento 2 en Amazon

Er zijn verschillende mogelijkheden om producten uit Magento 2 te koppelen met Amazon.

 • Koppel Magento via de Amazon Marketplace Webserver
 • Importeer Amazon bestellingen naar je Magento webshop om een klantenbestand op te bouwen
 • Fulfilment van bestellingen door Magento (verwerkt door Amazon, FBA)
 • Amazon Pay aanbieden op je Magento 2 webshop

Hieronder kort de mogelijkheden per integratie. Geïnteresseerd? Laat het ons weten via de chat rechtsonder of via onze contactpagina.

Amazon Marketplace Webservices koppeling

Amazon Europa heeft een uitgebreide webservice/API om waar Magento 2 mee kan communiceren. Door een koppeling te maken tussen je Magento 2-backend en de Amazon Marketplace Webservice is het mogelijk om je producten direct op Amazon Marketplace te plaatsen productinformatie (Productafbeeldingen, beschrijvingen, etc.) vanuit je Magento-backend te beheren.

Importeer Amazon bestellingen naar je Magento 2-winkel

Om je klantenbestand op te bouwen is het belangrijk om te weten wie je klanten zijn. Door de bestellingen op Amazon automatisch in je Magento 2 webshop te importeren heb je alle bestellingen en klantinformatie dan op één plaats. Daarmee heb je direct ook de bestelinformatie om automatisch een factuur te maken.

Als je geen gebruik maakt van de fulfilment-diensten van Amazon ontvang je alle bestellingen in je Magento back-end en voer je zelf de bestelling uit zoals je gewend bent. Een interessante bestaande extensie hiervoor is de Amazon M2-uitbreiding die hier te vinden is.

Fulfilment door Amazon (FBA)

Koppel je Magento 2-platform met Amazons fulfilment en gebruik hun grote, betrouwbare en bewezen infrastructuur voor de afhandeling van je bestellingen.

Amazon Pay extensie voor Magento 2

Amazon heeft daarnaast een interessante Magento 2-plugin ontwikkeld waarmee je klanten Amazon Pay kunnen gebruiken als betaalmethode in Magento. Daarnaast kunnen ze ook direct inloggen op je website met hun inloggegevens van Amazon..

Wezz ondersteunt je graag met de implementatie van de Amazon Pay-extensie voor Magento 2. Neem contact met ons op voor meer informatie!

]]>
Fri, 03 Nov 2017 13:55:00 +0100 https://www.wezz.nl/blog/2017/11/03/verkoop-op-amazon-(europa)-via-magento-2/ Wezz e-Commerce
Upgraden van naar Magento 2: De investering waard? https://www.wezz.nl/blog/2017/10/09/upgraden-van-magento-1-naar-magento-2-de-investering-waard/ Op 2 oktober is Magento Open Source 2.2 gelanceerd, alweer de tweede grote revisie van Magento 2. Met iedere grote update komt de vraag naar voren of de tijd reeds gekomen is op jouw Magento 1 installatie te upgraden naar Magento 2.

In de wetenschap dat de support voor Magento 1 uiteindelijk zal stoppen, maar dat aan de andere kant een flinke investering nodig is voor de migratie naar Magento 2, staan veel van de 250.000 gebruikers van Magento 1 voor een belangrijke beslissing.

Met dit artikel proberen we wat meer duidelijkheid te scheppen over de migratie naar Magento 2 en in…

]]>
Op 2 oktober is Magento Open Source 2.2 gelanceerd, alweer de tweede grote revisie van Magento 2. Met iedere grote update komt de vraag naar voren of de tijd reeds gekomen is op jouw Magento 1 installatie te upgraden naar Magento 2.

In de wetenschap dat de support voor Magento 1 uiteindelijk zal stoppen, maar dat aan de andere kant een flinke investering nodig is voor de migratie naar Magento 2, staan veel van de 250.000 gebruikers van Magento 1 voor een belangrijke beslissing.

Met dit artikel proberen we wat meer duidelijkheid te scheppen over de migratie naar Magento 2 en in welke mate dit op dit moment de investering waard is.

Upgraden naar Magento 2: een flinke investering

Als je dit artikel leest, heb je waarschijnlijk reeds gehoord dat het upgraden van Magento 1 naar Magento 2 een flinke aanpassing met zich meebrengt. De code van Magento 2 is voor het grootste deel opnieuw geschreven, hetgeen betekent dat alle thema’s en modules van Magento 1 niet bruikbaar zijn voor Magento 2. Vanuit technisch oogpunt komt een migratie van Magento 1 naar Magento 2 vrij dichtbij de ontwikkeling van een geheel nieuwe webshop.

Om de migratie te vergemakkelijker heeft Magento echter de Data Migration Tool ontwikkeld, waarmee alle belangrijke informatie vanuit Magento 1 gemakkelijk kan worden gemigreerd naar Magento 2. Voor jou, of je ontwikkelaar, resteert dan slechts de taak om jouw template en modules opnieuw te ontwikkelen voor Magento 2.

Gelukkig zijn de meeste belangrijke en bekende modules, zoals bijvoorbeeld One Step Checkout reeds beschikbaar gemaakt voor Magento 2

Magento 1 support blijft ook na November 2018, maar de tijd dringt

Begin 2017 verraste Magento de community door via Twitter dat Magento 1 zijn ‘End of life’ zou bereiken in November 2018, hetgeen betekent dat Magento vanaf dat moment support voor het pakket definitief zou stoppen en geen security-patches meer zou uitbrengen. In principe zou na die datum vanuit Magento geen bescherming meer bestaan voor nieuwe hacks.

Gelukkig werd bericht al snel teruggetrokken door de CEO van Magento, Mark Lavelle en werd op 30 mei 2017 toegezegd dat support voor Magento 2 zou blijven bestaan tot mei 2019. Dit geeft de Magento community meer tijd om te upgraden naar Magento 2, hoewel uiteindelijk nog steeds alle shops geupgrade moeten worden om beveiligingsupdates vanuit Magento te ontvangen.

Meer redenen om te upgraden naar Magento 2

Doorlopende support en beveiligingsupdates zijn belangrijke redenen om te upgraden naar Magento 2. Er zijn echter meer redenen om te upgraden naar de laatste versie, de belangrijkste op een rij.

Performance

Snelheid is de belangrijkste reden voor veel Magento webshop eigenaar om te upgraden naar Magento 2. Door het gebruik van modernere technieken wordt de tijd die het kost om een pagina te laden enorm verlaagd en worden er aanzienlijk minder resources gevraagd van jouw hosting-omgeving.

Nieuwe extensies worden ontwikkeld voor Magento 2

Ontwikkelaars van Magento extensies worden meer en meer ontwikkeld voor Magento 2. Steeds vaker zien we ontwikkelaars die hun module ontwikkelen voor Magento 2 en later een aangepaste versie voor Magento 1 maken, of zelfs helemaal geen extensie maken voor Magento 1.

Nieuw features: product videos, verbeterde zoekfunctie en REST API

Magento 2 bevat daarnaast een aantal nieuwe functie, waarvan we er hier 3 benadrukken.

Ten eerste zorgt de nieuwe en snelle REST API ervoor dat ‘headless e-commerce’ steeds gemakkelijker te realiseren is. Hierbij kun je denken aan de creatie van een native mobile client, die direct verbonden wordt met jouw Magento installatie.

Ten tweede is de zoekmachine die standaard bij Magento 2 wordt geleverd aanzienlijk verbeterd. Daarnaast is het door de gemakkelijkere integratie met Elasticsearch makkelijker geworden om Magento te verbinden met een geavanceerdere zoekmachine.

Ten derde is er de mogelijkheid gekomen product videos te plaatsen om de productpagina van Magento 2, hetgeen het systeem up-to-date brengt met de huidige standaard in de markt.

Tot slot is een grote hoeveelheid technische verbeteringen doorgevoerd, waardoor de kosten voor de merchant omlaag gaan. Dit heeft voornamelijk te maken met kortere doorlooptijden van ontwikkeling, lagere developmentkosten en minder kosten door eventuele downtime van de website.

Conclusie: Magento 1 naar Magento 2 upgraden?

Het is de overtuiging van Wezz e-Commerce dat op termijn iedere Magento 1 webshop zal moeten updaten naar Magento 2, aangezien op de lange termijn de kosten van het onderhoud, het veiligheidsrisico en het gebrek aan doorontwikkeling op basis van Magento 1 voor iedere serieuze webshop te grote problemen met zich mee gaat brengen.

Op welke termijn en op welke manier de upgrade dient te gebeuren is afhankelijk van de kosten van de migratie en hetgeen het de Magento webshop uiteindelijk gaat opbrengen. Zowel de kosten als de opbrengsten zijn afhankelijk van de specifieke situatie van jouw webshop.

Voor de kosten is het bijvoorbeeld belangrijk een antwoord te hebben op onderstaande vragen:

 • Hoeveel werk kost het migreren van jouw template naar Magento 2
 • Hoeveel maatwerk is er reeds ontwikkeld op Magento 1 en is nodig voor versie 2?
 • Welke door jou gebruikte modules zijn standaard beschikbaar in Magento 2

Daarnaast is het belangrijk om na te gaan welke ontwikkelingen er op dit moment voor jouw webshop in de pijplijn zitten. Hoe meer er nu nog wordt ontwikkeld op basis van Magento 1, hoe duurder de upgrade naar Magento 2 uiteindelijk wordt.

Tot slot heeft uiteraard niet iedere webshop evenveel voordeel van de nieuwe features en mogelijkheden die Magento 2 met zich meebrengt. Hoe meer voordeel Magento 2 voor jou heeft, hoe makkelijker de beslissing uiteraard is om de upgrade in gang te zetten.

Een keer vrijblijvend praten over wat een upgrade voor jou betekent? Neem contact met ons op!

]]>
Mon, 09 Oct 2017 16:11:00 +0200 https://www.wezz.nl/blog/2017/10/09/upgraden-van-magento-1-naar-magento-2-de-investering-waard/ Wezz e-Commerce
Verbeter de snelheid van uw Magento webshop https://www.wezz.nl/blog/2014/12/12/verbeter-snelheid-magento-webshop/ De snelheid van jouw Magento webshop is een van de belangrijkste pijlers onder het succes van jouw webshop. Het verbeteren van de snelheid van jouw Magento webshop zorg bijvoorbeeld voor:

 • Een hogere conversie van de website, dus meer omzet
 • Een goede snelheid heeft een positief effect op je ranking in Google
 • Een goede functionerende website belast je webserver minder, hetgeen hostingkosten bespaart

Voor iedere webshop is de beste manier op de snelheid van je webshop te verhogen is voor iedereen anders. Wij zetten onze ervaring met het verberteren van de snelheid voor je op een rij.

Kies voor een geschikte hostingpartij

Een van de belangrijkste pijlers onder een snel en goed functionerende Magento webshop is de hostingomgeving waar de website draait. Gezien de groei van Magento op het wereldtoneel zijn er veel gespecialiseerde partijen die hosting aanbieden die gericht is op de specifieke eisen van Magento. Wezz e-Commerce werkt hierin samen met Magento Hosting specialist Byte.

Server caching

Wanneer je bij een goede Magento hostingpartij zit is er normaal gesproken een grote hoeveelheid opties die je kan instellen op de server om je Magento webshop beter en sneller te laten functioneren. Vooral op het gebied van caching is er een grote snelheidswinst te behalen door te kiezen voor de juiste caching mogelijkheden.

Hieronder de belangrijkste mogelijkheden voor server caching op het gebied van Magento op een rij, te beginnen met de meest basic opties, om te eindigen met de meest geavanceerde caching opties. 

File System

Standaard worden de cache van Magento geregeld in het bestandsysteem zelf. Zodra je Magento installeert werkt dit dus al, maar voor grotere en drukkere webshops is het standaard filesystem te traag om een fatsoenlijke snelheid te garanderen.

Alternative PHP cache (APC)

APC slaat uitkomsten van PHP script op in een snelle cache locatie zodat dezelfde bewerking niet vaker dan nodig hoeft te worden uitgevoerd. Voor Magento een verbetering ten opzichte van de standaard File System caching, verwacht echter geen wonderen van het inschakelen van deze methode.

Memcache

Met memcache worden objecten en data in RAM geheugen opgeslagen zodat ze niet hoeven te worden ingeladen vanuit een externe bron, zoals bijvoorbeeld de database of API. Voor ingewikkelde websites met een gecompliceerde datastructuur zoals Magento verhoogt dit de snelheid enorm

Redis cache

Het gebruik van Remote Dictionary Server (Redis) stelt de server in staat key/value combinaties op te slaan om deze supersnel te leveren aan jouw Magento applicatie. Een technisch verhaal, maar voor de eindgebruiker is vooral de enorme performance winst van jouw server van belang.

Varnish cache

De ultieme optie op je webshop te versnellen is het gebruik van Varnish, die Magento webshops tot wel meer dan 200 keer zo snel kunnen maken. Houdt er rekening mee dat in tegenstelling tot eerdere opties Varnish niet in een keer draait op iedere webshop, dus dat je ontwikkelaar wat tijd zal nodig hebben om dit goed functionerend te krijgen.

Full Page Caching

Behalve de servercache zijn er ook manieren op de installatie van je webshop te versnellen via Magento zelf. De belangrijkste en beste manier om dit te doen is volgens ons de Full Page Caching module. Hiermee wordt de gehele pagina gecached in het bestandssysteem, in tegenstelling tot de standaard Magento cache die alle componenten los in de cache plaatst.

Voordeel van Full Page Caching is de enorme snelheidswinst die te behalen valt door het installeren en goed configureren van een module, waarmee er geen aanpassingen aan de webserver zelf nodig zijn. Nadeel is wel dat het goed instellen van de caching module wat tijd kost, waardoor de installatie wat tijd van je ontwikkelaar zal kosten. Wij raden echter iedereen aan deze vorm van caching serieus te overwegen.

Compilation en Minification Javascipt & CSS

Magento heeft uitgebreide mogelijkheden om javascript en css-bestanden op een goede manier aan te bieden aan webbrowser. Toch worden deze mogelijkheden niet altijd benut, waardoor de webbrowser en server onnodig veel tijd nodig hebben voor het aanbieden van pagina's aan je bezoekers.

Testen, meten en verbeteren

De mogelijkheden van snelheidsverbeteringen veranderen voortdurend. Ook jouw specifieke situatie met betrekking tot bezoekersaantallen en productaantallen veranderen constant. Zoals bij alle aspecten die komen kijken bij het onderhouden van een webshop dienen ook de keuzes die maakt met betrekking tot bovenstaande onderdelen periodiek heroverwogen te worden. Blijf dus altijd de snelheid van je website testen met tools van bijvoorbeeld Google en Magento zelf.

Eens een vrijblijvende blik op de mogelijkheden voor jouw webshop? Of eens samen kijken hoe we de snelheid van jouw Magento webshop kunnen verbeteren? Neem contact op via 020 208 5000 of maak gebruik van onze contactpagina.

 

]]>
Fri, 12 Dec 2014 17:00:00 +0100 https://www.wezz.nl/blog/2014/12/12/verbeter-snelheid-magento-webshop/ Wezz e-Commerce
Cookie-wetgeving EU kost bedrijven €1.8 miljard per jaar https://www.wezz.nl/blog/2014/11/28/europese-cookie-wetgeving-kost-bedrijven-1-8-miljard/ Het voldoen aan de regels met betrekking tot cookies kost bedrijven in de EU zo'n €1.8 miljard. Dit blijkt uit onderzoek gedaan door ITIF, een Amerikaanse denktank.

De Europese cookie wetgeving

Cookies geven webshops gegevens over het gedrag van een bepaalde bezoeker en kunnen de getoonde content en advertenties daarop aanpassen. Voordeel voor de bezoeker is dat de inhoud van de website beter bij zijn wensen aansluit, nadeel zijn de privacy-overwegingen die hierbij vanzelfsprekend komen kijken.

Vanuit de EU zijn in 2012 regels opgesteld voor het gebruik van dit soort cookies. De cookies zijn toegestaan, zolang mij duidelijk toestemming wordt gevraagd voor aan de gebruiker. Omdat deze regels niet geheel eenduidig zijn opgesteld zijn er tussen de diverse EU-landen verschillen in de manier waarop deze regels worden geinterpreteerd en gehandhaaft. Zie hierover ook ons artikel uit 2012 over cookie wetgeving

De nadelen voor webshops en de consument

De brancheorganisatie noemt daarbij een aantal nadelen van de huidige cookie webgeving:

 • Kleine webshops zullen de investering in het naleven van de cookie-wetgeving niet kunnen doen en dus moeten kiezen voor niet-gepersonaliseerde content.
 • Wanneer het bezoeken van een nieuwe website lastiger wordt door het moeten accepteren van cookies, zijn mensen meer geneigd bij bekende websites te blijven, hetgeen de mobiliteit tussen websites verlaagd.
 • De positieve effecten op de privacy van gebruikers is zeer beperkt omdat bezoekers de cookiepopup direct wegklikken zonder deze te lezen. 
 • Door de verschillende manieren waarop de regels in de diverse eu-landen worden geinterpreteerd worden wordt het gelijke speelveld tussen de verschillende lidstaten aangetast.

Vervolgstappen

De eerste verbetering die zal moeten worden doorgevoerd zit in de formulering van de cookiewetgeving om te zorgen dat de wetgeving in de verschillende lidstaten op een uniforme manier wordt doorgevoerd. Wanneer er een uniforme wet is zullen de inhoudelijke effecten op een kritische manier bekeken moeten worden, om wellicht tot versoepeling van de regels te komen.

Voor webshopeigenaren zit er voorlopig weinig anders op dan af te wachten hoe de regels zich ontwikkelen. Het lijkt echter zeker dat er in de komende tijd een aanpassing van de Europese cookie wetgeving zal komen. 

Bronnen:

 

]]>
Fri, 28 Nov 2014 17:25:00 +0100 https://www.wezz.nl/blog/2014/11/28/europese-cookie-wetgeving-kost-bedrijven-1-8-miljard/ Wezz e-Commerce